Bij de bevestiging van de reservering was de indruk al gevestigd: Dit zijn de èchte HoReCaffers, gastheren en gastvrouwen van nature.
En dat bleek in de praktijk ook goed te kloppen. Een hartelijke ontvangst,een leuke tafel plus attent en charmant personeel.
Ondanks het slechte weer was het behoorlijk druk in het Zeeltje, dus was het maar goed dat we reserveerden.
Het broodje bal gehakt was op de lunchkaart snel teruggevonden èn werd besteld. De snelheid waarmee het bestelde werd gebracht deed ons al vermoeden dat de ballen niet helemaal uit eigen keuken kwamen.
De presentatie was prima, op een bordje, met sla-garnituur en een bruin hard(plus € 0,75?) bolletje erbij. Twee sachetjes mosterd maakten het geheel compleet.
De bal was van gangbare omvang, en de smaak is het best te beschrijven als "gekruid" met name door de ondertoon van nootmuskaat die duidelijk aanwezig is. Smakelijk, maar je moet er wel van houden.
De textuur was duidelijk een minpuntje, de ballen lieten duidelijk merken dat ze iets te lang in de waterige jus hadden gezwommen en misten daardoor het korstje wat een bal gehakt juist zo lekker maakt.
Ook waren tijdens het verorberen duidelijk stukjes kraakbeen aanwezig in het vlees. Meestal een signaal dat de leverende slager niet echt zijn eerste kwaliteit gehakt gebruikte voor de ballen.
Samenvattend: Op een zonnige dag gaan we zeker nog eens op bezoek bij het Zeeltje, om op het terras te genieten van de ruimte, het uitzicht, en die schatten in de bediening.
We kiezen dan waarschijnlijk wel de ommelet, òf proberen we tòch of de Zeeltje-bal intussen beter is geworden?