Het is een mooie stad, maar wèl wat te ver zong Drs. P lang geleden. Die ervaring hadden wij begin mei toen we een poging deden om de Wildstube in Rotterdam te bereiken maar een compleet vastgelopen A16 dat verhinderde.
De aanhouder wint zegt het spreekwoord, dus vandaag deden we met succes een tweede gooi naar het proeven van de Wilde Ballen van de Wildstube.
De weergoden waren ons goed gezind, dus we namen plaats aan een van de twee buitentafels die de Stube rijk is. De goedgemutste Herr Balten (nee hij spreekt gewoon Nederlands hoor) heette ons welkom en nam vlot onze bestelling op.
Het wachten op de ballen was best aangenaam omdat de zon scheen en de locatie eigenlijk een redelijke oase van rust is in de hectiek van Rotterdam Centrum.
De presentatie van de wilde ballen was een verrassende variatie op wat we gewoonlijk zien: Géén grote bal aan een stuk, maar drie parmantige balletjes, gekliefd en op een knapperig stokbroodje. Een bakje pittige saus en wat Rucola maakten het geheel compleet.
Volgens onze StubeMeister was de basis van de ballen te vinden in Ree en Zwijn. Het leverde een smakelijke bal op, hoewel in het team wat dispuut ontstond over de waardering van de textuur. Voor de een lekker vast voor de ander iets te veel bite naar de smaak.
De gehele ervaring was echter voldoende om de wilde ballen van Bei Balten een GeWilde keus te maken voor BallenLiefhebbers zoals uw Team