Willem en Quintin, samen eigenaars van WiQui (nu weten we eindelijk waar die naam vandaan komt) runnen na een grondige verbouwing dit etablissement.
Op de lunchkaart wordt een huisgemaakte bal aangekondigd, dus daarmee was het een adresje voor het ballenteam om langs te gaan.
Bij binnenkomst valt de smaakvolle inrichting op, duidelijk gericht op het upmarket lounge-publiek, maar zonder overdadig snob te worden. Je voelt je er snel thuis.
Omdat de huisgemaakte bal in twee varianten wordt aangeboden, kozen we voor de versie met brood én voor de versie met friet.
Quintin bezorgde deze bestelling in uiterst acceptabele tijd aan onze tafel. Zijn stijl is erg voorkomend en vriendelijk.
De presentatie was al de eerste verrassing. In plaats van de gebruikelijke bal-op-een-bord werd het onderwerp van ons bezoek verrassend in een toepasselijk pannetje geserveerd, nog nagenietend in de eigen jus.
Op het erbij geleverde bord prijkten heerlijk verse bruine boterhammen met garnituur en mosterd, en bij de bofkont die de friet mocht hebben een ruime portie Vlaamse patatten met sla en een potje majoneis.
De ballen waren een voortzetting van wat de presentatie deed vermoeden. De smaak was goed gekruid zonder traantrekkend pittig te worden, de structuur was net rul genoeg om het mondgevoel te kietelen, maar zonder uit elkaar te willen vallen. Als kroon op het werk van de chef bleek het jasje om de bal nog heerlijk knapperig, waardoor onze smaakpapillen om meer smeekten. Helaas was er één heerlijke bal, dus we hebben er langzaam maar heerlijk van genoten.