Het was in Restaurant Triangel waar we meer dan 10 jaar geleden het idee opvatten om eens te stoppen met het steeds weer nuttigen van "dingen op een bedje van..." Dat werd de start van het Ballenteam zoals we dat nu al meer dan 10 jaar met plezier vullen met balervaringen. Vandaag keerden we terug op deze historische grond, want we ontdekten dat de keuken van Triangel erin geslaagd was een gehaktbal op het menu te plaatsen en deze de intrigerende naam "Grootmoeder" mee te geven. We waren dan ook heel benieuwd naar wat we op ons bordje zouden aantreffen na de bestelling. Een oude muffe bal rijp voor het tehuis? of... Een bal waar onze oma's door beroemd werden? Bij het bestellen kon worden gekozen uit maar liefst drie soorten brood onder de bal. Ikzelf koos ervoor om het aangeboden spiegelei "over-easy" te gaan eten, de ballenmaat koos voor "Sunny Side Up" (zie foto) De uiterst vriendelijke en oplettende bediening die er duidelijk zin in had, nam onze bestelling vlot op en leverde even vlot twee bordjes af die ons zeer aangenaam verrasten. Om te beginnen hadden we nog nooit broodjes gezien die op creatieve wijze in een muffin-vormpje gebakken waren. Dat zag er niet alleen leuk uit, het leverde ook een lekker kapje op om tussen het genieten van de bal aan te knagen. De bal zelf was niet uitbundig groot, maar compenseerde dat ruimschoots door een prima textuur en smaak. Het geheel werd afgerond met licht carameliserend gebakken ui en een sla-eilandje voor het noodzakelijke fris. We lazen in onze research vooraf dat de huidige eigenaar Restaurant Triangel in de verkoop heeft. Wij hopen dat de nieuwe eigenaar zo verstandig is om het keukenteam en hun meesterlijke bal in ere te houden in de nieuwe opzet