We hadden Toeters en Ballen al enige tijd op onze 'hitlist' staan.
We waren nieuwsgierig geworden door het feit dat Toeters en Ballen zich profileert als een hippe ballenleverancier, die met een speciale bakfiets evenementen van huisgemaakte ballen voorziet.
Eindelijk kregen we te horen waar een publiek toegankelijk optreden zou worden gehouden: Het Rrrollend Foodtruck Festival in Dordrecht.
Voor ons was het fenomeen foodtruck al een helemaal nieuwe ervaring, en om er zoveel bij elkaar te zien was echt geweldig. Er hing een leuke sfeer en zelfs de zon werkte mee.
We meldden ons anoniem bij de kar van Eric la Croix en hebben ons vergrepen aan de ballen 'BBQ, Bruut, en Bali'
De presentatie is een zacht puntje met een keus uit saus, gefruite uitjes en augurk. Het geheel ligt in een keurig zwart plastic bakje met servetje. De gekozen bal wordt met een leuke babbel en een brede smile voor ons klaargemaakt, dus we togen snel naar een van de klaarstaande campingtafels.
We waren het al snel met elkaar eens over onze indruk: de smaak is best OK, maar de textuur doet eerder denken aan brokkenpap dan aan een bal waar echt vlees inzit. In combinatie met het nogal zachte broodje was het mondgevoel licht zompig.
Een kort gesprekje met Eric bij het aanbieden van onze oordeelkonde leerde dat hij besloten had om afscheid te nemen van ei als bindmiddel in de bal om tegemoet te komen aan sommige allergie-wensen.
Het ballenteam is echter na het proeven van het resultaat van mening dat een goede gehaktbal tenminste een goede vlezige bite dient te hebben, en dat mensen met een allergische beheptheid die het eten daarvan verhindert beter voor een andere snack kunnen kiezen.