Helemaal in stijl met de huidige fascinatie voor hoe je overkomt op sociale media zijn er tegenwoordig veel restaurants waar de presentatie veel belangrijker wordt gevonden dan de kwaliteit van het geleverde gerecht.
Dan zie je dat er rond de bestelde bal veel lifjes en lafjes worden gepresenteerd en dat waar we voor kwamen: De Bal van maar middelmatige klasse is.
Daarom waren we aangenaam verrast en zelfs tijdens het proeven even stil toen we de Balgehakt van Routiers kregen voorgeschoteld.
Na bestelling bij de Rotjeknorse Routier van dienst kregen we twee ballen geserveerd. Een met Friet (of moet je daar Patat zeggen) en een met bruin brood.
Je mag nog kiezen of je er mosterd of majoneis bij wil maar daar houdt de keuze en opmaak van het bord wel op.
Deze soberheid onderstreepte echter de kwaliteit van deze duidelijk huisgemaakte bal.
Het aansnijden is om te beginnen al een feest als er enige kracht op het mes gezet moet worden om een plakje af te snijden. We hebben een bal met ballen!
Eenmaal in de mond kwam het echte feest: Een plakje bal met Bite, Mondgevoel èn Smaak.
Kortom Een advies aan alle Routiers met lekkere trek: Bij Routiers aan de Eemhaven vind je wat je ècht zoekt.