De vertegenwoordiger van de restaurantketen Loetje gevestigd aan de Kop van Zuid in Rotterdam stond deze keer op onze bezoeklijst.
De keus voor Kop van Zuid was voornamelijk ingegeven door de betere parkeerfaciliteiten in de directe nabijheid.
We hadden ons verheugd op een smikkelsessie op een van de ruim aanwezige terrassen, maar helaas waren de terrrassen gesloten (achteraf een geluk want halverwege ons bezoek begon het te regenen).
Bij de bestelling konden we kiezen tussen een "gewone" en een pittige variant, we kozen beiden voor pittig.
De geserveerde bal werd gebracht in een flink kommetje jus, die klaarblijkelijk een wezenlijk aandeel in de pittige beleving levert. De pittigheid viel eigenlijk best mee, meer moeite hadden we met de samenstelling en textuur van de bal zelf.
Door uitbundig gebruik van ui en andere plantaardige bestanddelen kreeg de bal een uiterst losse samenstelling waardoor het begrip "bal" soms moeilijk vast te houden was.
Ook gaf de kruiderij in samenspel met de groentetoevoegingen haast de indruk dat we "nasi" zaten te eten in plaats van een bal gehakt.
De napret die deze smaak elementen de resterende dag nog meegaven geven Loetje's bal de bijnaam "nasibal" mee in ons vocabulaire