Kees wint glansrijk als het gaat om het vermelden van de langste balnaam op de menukaart: Bal gehakt gevuld met oude Rotterdamsche kaas Rotterdamsche krotenmosterd En er is nòg een eervolle vermelding voor Kees: De duurste bal die we ooit gegeten hebben.
Ons balavontuur bij Kees bestond zowaar uit twee ronden.
De eerste ronde ballen die ons bereikte waren na eerste aansnijden duidelijk niet gaar, waarop de gewaarschuwde bediening zonder morren en mèt excuus van de kok nieuwe ballen beloofde.
De tweede ronde ballen kwam ook weer met een forse snee brood, en dit keer wèl met de Rotterdamsche krotenmosterd die bij de eerste ronde helaas ontbrak. Enig ander eetbaar versiersel ontbrak, dat had de hoge prijs nog enigzins kunnen vergoelijken
Laten we kort en eerlijk zijn: de bal zelf was eigenlijk best OK, met een eervolle vermelding voor het krokante jasje waarin hij werd gepresenteerd. De kaas, die oud en Rotterdamsch zou moeten zijn, was gesmolten en smaakte naar niks. Terwijl je toch zou verwachten dat ècht oude kaas er pit en zilt aan toevoegt. (Of zou dat alleen bij Old 020 zijn??)
De lage score wordt dan ook voornamelijk gevormd door onze hoge verwachtingen op basis van de kaas en de prijs die niet werden ingevuld.
Het advies van het Ballenteam aan Kees is dan ook: Laat de kaasfratsen achterwege en focus op de goeie bal, dan kan de prijs naar een redelijke 6-7 Euro en klopt de prijs-prestatie weer een beetje.
Dan komen we graag nog eens kijken en proeven bij Kees....