Toen we de Jacobushoeve op onze lijst te bezoeken restaurants toevoegden en de menu-naam van het gerecht zagen staan zeiden we allebei volmondig: "Dat maken wij zelf wel uit...."
We gingen daardoor met een nieuwsgierige maar ook kritische instelling zitten op het gezellige overdekte terras van de mooie uitspanning die ooit een fraaie boerderij zal zijn geweest.
Er werd zelfs volop maar niet hinderlijk gebouwd aan uitbreiding van het succes.
Twee gezellig ingestelde dames bevolkten het terras in de bediening. Daardoor was een bestelling voor een verfrissend drankje en uiteraard een Beste Bal Van Nederland voor ieder van ons snel geplaatst.
Na een relatief korte wachttijd werden onze ballen geserveerd op mooie eikenhouten planken. De bal zat in een nogal klein pannetje (of was de bal te groot?) samen met lekker frietjes en mayonaise. Het pannetje liet helaas weinig ruimte om de bal open te leggen en beter te "genieten".
De samen te delen sla werd kort daarna nageleverd en staat daardoor helaas niet op de foto.
De smaak van de ballen werd grotendeels beïnvloed door het feit dat de jus waarin ze werden geserveerd was opgestijfd met naar wij later hoorden maizena, waardoor de smaak een voor ons althans minder aangename belevenis werd (net alsof je de jus zit te eten). Omdat (ook daardoor?) de bal een èchte bite miste waren we over de smaakbeleving niet echt enthousiast.
In een nagesprekje begrepen we dat de ballen worden aangeleverd door de beste slager uit de buurt.
Des te spijtiger dat de bereiding uiteindelijk de kwaliteit van het geserveerde geen eer aandoet.