Laten we maar direct met de deur in huis vallen: Er is in Ballenland maar weinig gaande op het gebied van innovatie.
Ooit aten we een bal die met kaas gevuld zou moeten zijn, dat vonden we een "verbetering" van de bal die beter niet had kunnen plaatsvinden.
Na onze bestelling kwamen de ballen met friet zodanig rap onze kant op dat we vermoeden dat ze al in de startblokken stonden.
Bij de Heeren (rare naam, we hebben alleen leuke dames gezien) is de keuken op een creatieve wijze met onze geliefde bal aan de slag gegaan....
We kregen een opgemaakt bord, daarop een flinke bal, frieten, mayonaise, groenvoer en twee zakjes mosterd.
Na eerst een paar frieten te hebben gedipt in de mayonaise, waren de ballen aan de beurt.
Dat werd een van de eerste keren dat er bij het proeven onenigheid optrad in de beoordeling door uw team.
De door de Heeren geserveerde bal was namelijk op slinkse wijze voorzien van snippers rode en groene paprika, die de bal een geheel eigen smaak geven.
Ook was de bal duidelijker dan gebruikelijk gebouwd uit vlees met een flinke verhouding varken. Dat was snel gewend overigens.
Eindoordeel van het team was uiteindelijk dat de chef(in?) van de Heeren er suksesvol in is geslaagd om de klassieke gehaktbal een lekker extra'tje mee te geven.
Dat, in samenhang met de aangename entourage en de kordate maar vriendelijke bediening geven de Heeren van Beijerland een fraaie plaats in onze scorelijst