We hadden ons er echt op verheugd: Een nog bestaande oude uitspanning, met een echt broodje bal op het menu.
Tenminste als er op de kaart gemeld staat "eigen gebraden bal gehakt" dan ga je er als rechtgesnaarde ballenman vanuit dat er een huisgemaakte bal op tafel zal komen.
Bij de Wilhelminaboom moet je die menutekst helaas wèl letterlijk nemen: Alles wat er zelf aan gedaan wordt is braden, de rest is naar de vorm, de textuur en de smaak te oordelen "een beetje veel van Unox". Hoewel de uitbater volhield dat hij ze zelf maakte en dat de vaste klanten het zo wilden.
Gelukkig maakte de prettige bediening weer een beetje goed dat we ons toch best wel gefopt voelden.Er wordt niet gejokt in het menu, maar toch ook niet echt de waarheid verteld.
Voor de sfeer en het terras is -bij goed weer- een bezoekje aan de Wilheminaboom wel de moeite waard, maar WIJ zouden dan in ieder geval iets anders nemen dan de bal.....