Als je te horen krijgt dat je gaat eten in "Hitland" dan heb je al snel de indruk dat er een favoriet uit de zeventiger jaren is opgestaan....?
Vervolgens blijkt het etablissement "Leefgoed de Olifant" te heten?
Maar de èchte naam is dan uiteindelijk verrassend: "Restaurant en terras De Dames"
Probeer dat allemaal maar eens op een website-titel te proppen.
Toch, op een best nog zonnige middag hebben we zowel het terras als ook de bijbehorende dames gelukkig gevonden.
Op een rustig stekkie vlak bij de IJssel, die helaas niet te zien is vanaf het terras, bestelden we de aangekondigde verse Bal gehakt met pindasaus.
Een ruim beladen bord waarop de bal, de frietjes, de mayonaise de sla en ook nog de ruime bal met een bakje pindasaus vochten om een plekje werd ons vlot door een van de beloofde dames gebracht.
Een iets ruimer bord met als het ff kan ook een bakkie voor de frietjes of de sla was iets handiger geweest om er ècht goed van te genieten
De textuur van de bal liet duidelijk merken dat de bal vers gemaakt was. Dat zijn altijd bonuspunten. De minpuntjes voor de smaak komen van het feit dat de bal best wel wat pittiger had gemogen en ook dat beide ballenteamproevers een duidelijk zweem van "niet helemaal gaar" konstateerden.
We hadden ons bij het lezen van het menu (ten onrechte?) bij het woord pindasaus een pittige satèhsaus voorgesteld. Helaas was de geserveerde saus niet in staat het gebrek aan pit van de bal te compenseren. Dat was jammer.
Kortom, de bal is kwalitatief goed, maar mag evenals de saus best wel een portie pit meekrijgen om aan onze top te mogen komen staan.